Oppskrift: Hjemmelaget pasta med ruccolapesto
Ingenting sier "laget med kjærlighet" som en tallerken med hjemmelaget pasta. Denne oppskriften kombinerer myke pastabånd med en frisk ruccolapesto – en grønn favoritt som gir en spennende vri på den klassiske basilikumvarianten. Klar for å sette pastamaskinen i sving?
Ingredienser
Ruccolapesto:
- 65 g ruccola
- 1 ts salt
- 50 g olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- 20 g solsikkeolje
Pasta:
- 400 g hvetemel, tipo 00, pluss ekstra til dryssing
- 2 egg, hele
- 7 g olivenolje
- 7 eggeplommer (ca. 170 g)
- 20 g vann, pluss ekstra til koking av pasta
- 1,5 ts salt
- 100 g cherrytomater
- 40 g oliven, delt i to
Fremgangsmåte
Ruccolapesto
1. Ha ruccola, 1 ts salt, olivenolje, hvitløksfedd og solsikkeolje i miksebollen og miks 20 sek/hastighet 5. Skrap ned fra sidene av miksebollen med slikkepott. Miks ytterligere 10 sek/hastighet 5. Overfør pesto til en skål sammen med tomat og oliven, sett til side.
Pasta
1. Ha mel, egg, eggeplommer, salt, vann og olivenolje i miksebollen og miks 1 min/hastighet 6. Deigen vil være noe smuldrete. Form deigen til en ball, pakk inn i plastfolie og la hvile i 15 minutter.
2. Kjevle deigen ut i tynne (2-3 mm) rektangulære deler med din pastamaskin. Skjær pasta i ønsket fasong i forhold til type pasta du lager, for eksempel tagliatelle.
3. Forbered koking av vann i en stor kjele på stekeplate. Kok pasta i rikelig mengde med saltet vann (ca. 1 ts salt per liter vann) i 3-4 minutter, tilpass tid etter form og tykkelse på pasta. Sil av den kokte pastaen og ha den over i en serveringsbolle.
4. Spre ruccolapesto, cherrytomater og oliven over kokt pasta. Bland godt og server.