Oppskrift: Perfekt sandwichbrød i brødform med lokk

12/05/2025

Det finnes få ting som slår et hjemmebakt brød – spesielt når det er saftig, luftig og perfekt firkantet. Har du prøvd å bake i brødformen med lokk fra Mixto? Da vet du hvor enkelt det er å få til et brød med den klassiske, rette sandwichformen.

I dette innlegget deler vi en enkel oppskrift på et nydelig sandwichbrød som passer perfekt til alt fra frokost og matpakker til toast og club sandwich.

Ingredienser:

  • 30 g smør
  • 240 g vann
  • 1 ts tørrgjær eller 10 g fersk gjær
  • 30 g brunt sukker
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte:

1. Ha vann, gjær, sukker og smør i din kjøkkenmaskin og bland på lav hastighet i 1 minutt på 37 grader. 

2. Tilsett mel og salt og benytt eltemodus i 3 minutter. Overfør deigen til en bolle og dekk den til med et kjøkkenhåndkle. La den heve til dobbel størrelse (det tar ca. 1 time). Del deigen i 3 emner og form dem til en ball. Legg dem i brødformen. Dekk med lokket og la den heve igjen på et varmt sted i ca. 1 time. I mellomtiden, forvarm ovnen til 180 grader. 

3. Stek brødet i 30 minutter. Vend brødet ut av formen og la det avkjøles før du skjærer det opp.