Oppskrift: Perfekte pannekaker med Mixto Crêpe-panne
Det er få ting som føles mer luksuriøst – og samtidig overraskende enkelt – som å steke tynne, gylne pannekaker hjemme. Med Mixto sin crepe-panne får du et verktøy som gjør hele forskjellen: lav kant, jevn varmefordeling og en non-stick overflate som lar deg svinge med stekespaden som en ekte crepe-mester.
Her får du vår favorittoppskrift på pannekaker.
Ingredienser
- 50 g smør + ekstra til steking
- 600 g melk
- 250 g hvetemel
- 4 egg
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
1. Smelt smør i din kjøkkenmaskin (2 minutter på 70 grader, hastighet 2).
2. Tilsett melk, egg, og salt i bollen og miks i 2 min på hastighet 4. Dersom røren er for tykk kan du tilsette litt melk. La røren hvile i 30 minutter før steking.
3. Ha smør i crepe-pannen og sett den på middels varme. Hell i en porsjon røre og drei pannen rundt slik at røren dekker hele pannen i et tynt lag. Stek i 2-3 minutter. Vend pannekaken og stek ytterligere 1 minutt. Legg pannekaken på en tallerken og legg et kjøkkenhåndkle over for å holde den varm. Gjenta med resten av røren.
Forslag til fyll
Søtt:
-
Klassisk: Sukker + sitronsaft
-
Nutella og banan
-
Jordbær og mascarpone
-
Hjemmelaget syltetøy og krem
Salt:
-
Røkelaks, kremost og dill
-
Skinke, ost og spinat
-
Egg, ost og karamellisert løk