Oppskrift: Perfekte pannekaker med Mixto Crêpe-panne

14/05/2025

Det er få ting som føles mer luksuriøst – og samtidig overraskende enkelt – som å steke tynne, gylne pannekaker hjemme. Med Mixto sin crepe-panne får du et verktøy som gjør hele forskjellen: lav kant, jevn varmefordeling og en non-stick overflate som lar deg svinge med stekespaden som en ekte crepe-mester.

Her får du vår favorittoppskrift på pannekaker. 

Ingredienser

  • 50 g smør + ekstra til steking
  • 600 g melk
  • 250 g hvetemel
  • 4 egg
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

1. Smelt smør i din kjøkkenmaskin (2 minutter på 70 grader, hastighet 2). 

2. Tilsett melk, egg, og salt i bollen og miks i 2 min på hastighet 4. Dersom røren er for tykk kan du tilsette litt melk. La røren hvile i 30 minutter før steking. 

3. Ha smør i crepe-pannen og sett den på middels varme. Hell i en porsjon røre og drei pannen rundt slik at røren dekker hele pannen i et tynt lag. Stek i 2-3 minutter. Vend pannekaken og stek ytterligere 1 minutt. Legg pannekaken på en tallerken og legg et kjøkkenhåndkle over for å holde den varm. Gjenta med resten av røren. 

Forslag til fyll

Søtt:

  • Klassisk: Sukker + sitronsaft

  • Nutella og banan

  • Jordbær og mascarpone

  • Hjemmelaget syltetøy og krem

Salt:

  • Røkelaks, kremost og dill

  • Skinke, ost og spinat

  • Egg, ost og karamellisert løk